Bilder och inspiration och tankar och tomhet

Surfat runt och hittat några bilder/målningar jag tyckte om...

Anders Poppelier
http://www.poppelier.se/
image206
image207



www.erikotto.com/available.htm

image208

Måla dag... igen

Tårar av ensamhet
Ibland är det bra
Men det går över
Dessutom är det kallt, mörkt och trist
Man kan inte vara pigg och glad nu
Hur mycket man än försöker

Tårar av kärlek
Jag har målat hela dagen idag.
Fint.
Nöjd.
Jag mår bättre nu.

Tårar av sorg
Sörjer en del längre än andra?
Eller är en del bara känsliga av sig?
Tar liksom till sig mera ledsamhet?


Bye Bye Beautiful




Sol idag!


M som i mmmåleri

Vi har genomgång på onsdag. Genomgång av vad vi gjort. Vad har jag gjort? Har jag gjort nåt? Har jag lärt mig nåt? Kommit fram till nåt? Blivit klokare? Bättre? Smartare? Nej, jag tror inte det. Okej, men vad har jag då gjort?

Jag har målat. Jag tycker om att ¨måla. Trivs i min atelje, måla, måla, måla. MEN, vad gör jag för nåt? Finns det ett innehåll, en mening, en ide? Varför? Man kan undra varför man överhuvudtaget studerar konst. Flummigt ämne som egentligen inte leder nån vart. Man kommer framåt, men egentligen kunde det lika gärna vara bakåt. Borde man studera nåt annat?

Jag tycker om att måla. Jag tycker om konst, konst i allmänhet. Inte för att det är vackert, inte för att det sist och slutligen är så viktigt, men för att jag känner. Känner mig levande, känner att det finns nåt. Finns nåt som inte kunde finnas annars. Jag känner.

Jag känner. Jag minns. Jag minns hur det kändes. Jag förstod inte, men jag minns. Jag kommer kanske en dag att förstå. Måla får mig att tänka, måla får mig att känna, måla får mig att önska, hoppas och le. Att le, att leva. Att veta att en dag, en dag, så kommer det att vara på riktigt.

Älska, glömma, förlåta. Nej, jag minns, men jag förlåter, om jag får, därför att älska kan jag. Jag vill det, om jag får. Tack. Tror att du förstår, tror att du undrar. Det gör jag också. Jag minns hur det kändes, både det bra och det dåliga. Tack. Bara en känsla jag fick. Kunde försöka beskriva, men jag vill inte. Den kanske försvinner då. Önskar, hoppas, undrar, men tror att jag vet.
Tack

Måla, måla, måla

måleri2måleri2måleri2måleri2måleri2

skillnaden på en pensel och en hammare

är man konstnär så är man både hantverkare och konstnär, och tvärtom, tycker jag. Finns säkert såna som inte tycker det. Just nu jobbar jag mera hantverkande än konstnäriskt... Har inte direkt nåt mål, eller tema heller för den delen. Målar bara, lär mig hur mina penslar fungerar, färgen och underlaget. Inte så mycket känsla innifrån, mera känsla utifrån. På nåt sätt är jag ändå nöjd. Även om jaginte fått nåt konkret gjort så har jagändå lärt mig nåt. Och då kan man väl säga att jag fått nåt gjort, för man går ju i skola för att lära sig saker.

Som konstnär jobbar man med både händer och huvud, både med hantverk och estetik. Skillnaden ärkanske att en snickare har bättre inkomst möjligheter och jobb... Räknas mera som ettyrke, även om konstnärsyrket också är ett gammalt yrke.

Okej, tanken var inte rikgit färdigt tänkt ännu, jagf år skrivamera sen då jag har tänkt klart.

Ha det bra!


cogito ergo sum, jag tänker alltså är jag

Att skriva uppsatts

läsa, skriva, läsa, tänka,

förstå?
 nej

läsa, tänka, skriva, läsa, fundera,
förstå?
nej

läsa, läsa, läsa, skriva, tänka, läsa,
förstå?
lite bättre nu
läsa, tänka, läsa, tänka, skriva, skriva, skriva
förstå?
tro det
skriva, skriva, läsa, läsa,
förstå?
ja
läsa, läsa, läsa, tänka, läsa,
förstå?
nja
läsa, tänka, läsaa, tänka,
förstå?
nej

Mörker, julmys, tandläkare

Solen går upp 9:59 och går ner 14:44. Dagens längd är 4 h 45 min
www.fmi.fi


Det är mörkt. Det är snart jul. Det är lördag. Det är tråkigt. Det är ganska så ensamt. Det är mörkt. Det är tråkigt. Det är snart jul. Vasa igen på onsdag. Jag skall till tandläkaren. Igen. det går nog bra. Men jag tycker jag är dit onödigt ofta för tiden. Onsdag. Saknad. Tandläkare. Mörker. Jul. Måla. Kärlek. Julkärlek. Stearinljus. Julmys. Pepparkakor. Mörker. Glädje. Jul.

Hej hopp!


Ha det bra


vi bakar stora vi bakar små...

image195pepparbakpepparbak

Dagens längd är 4 timmar och 52 minuter


Solen går upp 9:54 och går ner 14:46. Dagens längd är 4 h 52 min.


En gång var det sommar.. snart är det jul

aspegrenjul

RSS 2.0