hmm,m

Alltså ja. Alltså nä. Alltså jag vet int. Jag ork int. Jag försöker. Det går int så bra. Allt är bara konstigt. Men jag förstår nu. Jag har tänkt. Nu förstår jag. Men jag är ändå ledsen. Men det är lite lättere nu. Det tog länge. Det kan bli bra. Kan det väl? Kan det?

Tyska fönster

Har varit på föreläsning med den tyska gästkonstnären. Minns int vad hon heter just nu. Hoon har en söt liten unge iallafall. Hon berättaade om tre av sina projekt. Hon jobbar med mediakonst. Hon har gjort små och stora installationer. Hon jobbar mest med public art (and the swedish word...? öhh... konst ute på gatan alltså, inte inne i gallerier och museer)  Hon hade gjort fönster av tre och sedan limmat foton av ett riktigt fönster på så det såg ut som ett riktigt fönster. Hon placerade sina fönster både på väggar där det såg ut som ett riktigt. Alltså på platser där det kunde ha varit ettt fönster. Men också där det inte kunde ha varit ett fönster, tex på en mur, men de passade ändå in. Det var skoj... Marika sa att man inte får säga att det var "intressant", men det var intressant. På riktigt. 

Hon gjorde videoinstallationer också. Det var också intre... de var finurliga och trevliga, eller nåt, jag tyckte om hennes arbeten. Hon hade gjort en tunnel. Om jag förstod rätt. Inne i tunneln fick man gå runt och titta på bilder av fiskar och andra djur som hon hade filmat på olika håll i Tyskland. Hon sa att hon helst inte vill ställa ut sin konst på gallerier därför att man skall själv få bestämma vad som är konst. Att folk skall tänka lite själv också. Inte bara komma in på ett galleri och se - okej nu är jag på galleri alltså är dethär konst.

Punkt för idag.

Bazar

Idag har Ida och jag varit till After Eight på Bazar. Det var lite dåligt väder, det var synd, men annars var det bra. Ganska lite folk, men så är det. Människorna vågar sig inte ut om det finns risk att det börjar regna. De hade börjat med keramikverkstad där. Det var en mysig liten verkstad. De hade just öppnat den, men de skulle så småningom börja ordna kurser där.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag var ute och filmade nu på kvällen. Jag vet inte. Det blir inte riktigt som jag hade tänkt. Jag är inte ens säker på vad det var jag hade tänkt. Jag tycker att jag har försökt skriva upp vad jag har tänkt så jag skall komma ihåg. Men jag förstår inte riktigt vad jag har menat med mina anteckningar och bilder och grejer nu... Det skulle bli en bild, tror jag. Och så skulle jag ha nån text. Texten var nästan viktigast. Jag får se om jag har ljud också. Om det funkar utan ljud så tror jag att det skulle bli bäst utan. Att ja, så är det nu.

God natt, sov gott och ha det så bra.
party? ...ork int... jag är så trött just nu. Jag vet int vad det beror på. Jag brukar vara trött om jag är stressad eller annars inte mår så bra, men nu är det nog ganska bra. Jag är bara annars trött. Kanske jag håller på att bli sjuk. Hoppas inte det.

Allt som kommer att bli till

Om man gräver tillräckligt djupt så kanske man hitter en utgång på andra sidan. Kanske måste man inte ut samma väg som man kom in. Kanske man inte kan komma ut samma väg som man kom in. Man måste alltid hitta nya vägar. Det håller inte längre. Ingenting kan bara vara som det var. Du måste hela tiden bygga nytt. Öva på att leva. Träna. Förstå. Inte stanna. Lyssna på dig själv. Fokusera på vad du håller på med. Men stanna inte. Om du stannar blir du galen. Man kan gräva djupare och djupare, men inte på samma ställe. Man måste framåt också. Annars stannar man.


Fokusering och framtidstro. Inget varar för evigt.

Nu är  jag trött, väldigt trött. Flummar runt. Har lyssnat på slutarbetspresentation hur länge som hellst nu. Det var nästan inget syre kvar i rummet. Jättetrött. Det är tyst i mitt huvud. Orkar inte tänka mer. Jag är nöjd. Trött men nöjd. Det är så bra, det känns sommrigt. Sommaren är bra. Jag vill så gärna tro att det bli bra. Ser du? Förstår du?

En obehaglig känsla

Jag skriver till dig som en gång fanns, jag vet att det finns en del av dig kvar ännu. Jag vet inte om du hör mig. Men jag vet att om du hör mig så skulle du vara stolt över mig.


Nånting känns inte bra. Det är nånting som inte är som det skall vara. En undrelig, obeskrivlig känsla innombords. Inspiration. Jag vill måla. Jag vill sitta instängd i mitt hem. I min lägenhet. Bara måla, rita, teckna, känna.

Jag måste få ut allt. Känslan växer. Jag kvävs snart i mina egna tankar. Mystiken. Det obehagligt bekanta, känslan av att ha uplevt det här förr. Jag har varit här tidigare. Jag har levt i en annan tid i en annnan dimension. Inbillar jag mig bara? Eller är det ett tecken på mognad. En process som pågår innuti mig. Allting kanske bara är normalt. Mina känslor är inte annorlunda. Jag är bara inte van att känna så mycket. Jag brukar inte möta mig själv. Jag tycker om dig. Jag tycker om att känna... du vet, jag tror du förstår

Det är skönt. Det skall vara så. Jag mår bra. Jag vill måla. Jag vill se på mina känslor utifrån. Jag vill se. Jag vill se hur du ser ut på riktigt. Det är vackert här. Vill du inte komma hit och se?  Du är så välkommen. Ingen är mera välkommen än du. Men du skall inte komma om du inte vill. Jag vill bara att du skall ha det bra. Känn dig välkommen, men känn dig inte tvingad. Känn dig välkommen, men känn dig inte ansvarslös.

Jag vill att du skall få se hur bra man kan ha det. Hur bra jag har det. Det är vackert här. Jag tror att du finns på riktigt. Men jag vet att du inte hör mig. Eller är det just det du gör? Är det därför du har orkat så länge som du har gjort. Kan du höra mig? Betyder jag nånting för dig?

Jag kommer alltid att minnas dig

Konst, Konst, Konst, usch, suck, tvi... skoj

Har varit i Helsingfors med mina klasskompisar måndag till onsdag denhär veckan. Det var inspirerande och roligt. Skönt att få vara i Hesa några dagar. Men det var nog otroligt skönt att komma hem igen också.

Vi har sprungit på en massa gallerier och sett massa konst. Tills vi blev alldeles slut i fötterna och huudet. Mitt huvud var så fullt med konst att jag nästan blev spyfärdig ett tag... Men det gick om. Ganska snabbt faktiskt. Men man klarar nog inte att ta in hur mycket som hellst på en dag. Ingen mera kultur nu!

Var med min syster och handla kläder igår. Hann inte med det i Hesa, jag var så otroligt trött. Och då sover jag ändå på nätterna, till skillnad från en del andra. Jag fick sova hos Marika. Hon har en trevlig liten lägenhet på Drumsö.

Jag skulle villja göra videokonst. Det skall jag göra i sommar har jag tänkt. Jag har skissat och tänkt idag.


Parasit
Ensam, så förfärligt ensam
Så lugnt, så vackert
Vad vill du mig?


Varför stör du min ensamhet?
Min vackra värld
Du får mig att vantrivas här
Jag vill ut
Jag hittar inte ut
Ingen kan hjälpa mig

Det är vackert här
Lugnt
Fridfullt

Det är bar ytan du ser
Här inne är det vackert
Olidligt
Jag kvävs här inne

Vad vill du mig?

Min presume

Jag tror på kärleken i världen
Jag tror att alla människor är kärleksfulla
Jag tror att alla människor har förmågan att älska 

Varför älskar vi då inte varandra?
Varför finns det så mycket ont i världen? 

Kärleken är alltid starkare än det onda
En liten droppe kärlek
 
kan bygga upp ett helt hav av allt det onda
som en människa var fylld av



Det er lett å late som om alt er bra.
Det er bare å smile og nikke hvis noen spør om du har det bra.
Det er bare å gjøre som det er forventet av deg. I
ngen legger merke til det.

Og du trenger ikke svare heller
hvis de spør
Det er bare å trekke seg tilbake
høre på det de har å si
og tilslutt glemmer de hva de egentlig hadde tenkt spørre deg om


SSSSSSSSSSSSSSSsssssuck!

Det är nästan så man blir lite smått irriterad nu. Printern har bråkat med mig hela dan. Jag har int fått gjort nånting. Bara kråta, det är no faktiskt nästan så man blir lite smått irriterad.

SSSSSSSSSsssssssssssssssss.....................suck!

image34
nu är den klar - bara printern skulle fungera nu så skulle jag bli glad

Hemma igen

Nu är jag hemma i mitt nykabi-hem igen. Hem till den kalla finska våren. Man kan inte kalla det vinter i maj, men det ÄR kallt. Det var soligt och säkert tjugo grader varmt i Vestfold. Och även om det inte skulle ha varit så varmt, så skulle det ändå ha varit mycket mera vår. Det var grönt överallt och det luktade blommor, körsbärsblommor. Det luktade sommar helt enkelt.

Sommar, Sommar, Sommar...

Det var en fin begravning. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att han verkligen är död. Fast jag såg att han låg där i kistan. Och jag såg hur de sänkte ner kistan i jorden. Men nej, jag förstår inte. Jag vill inte förstå. Jag vill bara vara ledsen. Han var den bästaste människa som fanns. Han var takknemlig. Han var älskad. Han är saknad. Han är borta. Han kommer aldrig igen. Han var utan minsta lilla överdrift en underbar människa. Man behöver inte överdriva för att säga nånting gott om honom. Man behöver inte glömma det dåliga för att minnas det bra. Därför att det fanns (så gott som, ingen är perfekt) inget dåligt.

Älskad för allt gott  Saknad för allt jag har lärt av dig Tacksam för den tid som var

Min Bestefar
Du lämmnade oss en sista hälsning med sol och blommor och liv
Om jag någonsin skulle ha tvivlat på att det finns liv efter döden så skulle jag inte göra det längre


RSS 2.0