Livsstilstänkande

Jag är på så otroligt bra humör idag. Det började med att jag vaknade och hoppade upp ur sängen. Öh? Va? nä, okej. Men efter att jag äntligen hade släpat mig upp ur sängen och in i duchen och sen till kylskåpet, då var klockan ännu bara 9. Jag hade en hel timme på mig före jag skulle till skolan. Jag hade först inte alls tänkt fara till skolan. Tänkte inte alls gå på kursen vi har. Det var bara tråkigt sist. Jag kan ta den nästa år.

Men, efter att ha ätit frukost så var jag på så bra humör att jag bestämde att ändå fara. Då jag kom ut så var det ljust. Första gången på länge det har varit ljust då jag har gått  till skolan (i tid, på morgonen) jag kom till skolan redan tio minuter före (eller okej, 5 då..) Det var så skönt. Andra människor verkade också vara på bra humör.

Vi har arbetslivs och företagskunskap. Tåkigt? Nej, det var hur intressant som hellst. Och jag orkade höra på hela tiden. Vi prata om upplevelsindustrin och livsstilstänkande. Sen hade vi gruppdiskussion. Det var inte alls hemskt. Jag kan. Och jag känner mig inte alls förkyld längre. Har druckit massa te för att halsen så småningom skall bli bra, men annars är jag frisk, pigg och på jättebra humör idag.

 Jag läste mina gammla fitnesstidningar igår. Jag kom fram till att ibland behöver man nån eller nånting som måtiverar en. Idag kom jag fram till att man behöver nån att diskutera med. Man behöver andra människor. Och om det inte känns som att hålla föredrag för 100 människor och man tror att man skall dö, bara för att man skall prata med sina vänner, då känns det bra.

 Nu skall jag hem och äta. Sen skall jag skriva nån sorts uppsatt eller nåt.

Drömmar. Framtid. Tro. Glädje. Framgång. Hopp. Disskusion. Vänner. Kärlek. Familj. Bil. Vit målarfär. Hem. Lycka. Resa. Vara. Stillhet. Tystnad. Film. Upplevelser. Strykjärn.


Grafik



image222
Grafik2Grafik2

skrotten.blogg.se/bilder
kommer mera bilder dit, men jag är inte klar med den kusrsen ännu

Måleri



har fotat min målningar jag gjorde före julen nu också :)

skall sätta in dom så småningom

måleri2

http://skrotten.blogg.se/bilder/1201717076_mleri_2_hst_2007.html

Tankar och skisser


Grafik... och lite annat jag funderar på just nu,
delvis är det ju det jag funderar på som jag gör konst av,
hela tiden,
men ibland är det skönt at bara rita utan att tänka så mycket

grafik2
Har haft Linkin Parks låt "Leave out all the rest" på hjärnan länge nu
...kommer och går




grafik2
Skiss till tvåfärgstryck i metallgrafik



grafik2
Skiss, vet inte om jag skall göra nåt med den, kanske nångång..



grafik2
Hade tänkt göra flerfärgstryck av den först. Men så kom jag till att jag ville göra når mera gulligt istället.



grafik2
Mera flerfärgstryck ("akvatintskiss")



grafik2
Jag satt i biblioteket och läste böcker en dag



grafik2
Flerfärgstryck

Lugn

Suttit i soffan och läst. Jag har inte läst en bok på hur länges som hellst. Den är bra, jag satt flera timmar och läste.  Det är lite som att tänka nån annans tankar, få i gång sina egna  tankarpå ett annat sätt. Fundera på sånt man inte har tänkt på förr. Se saker från ett annat håll. Funderingar...

Jag skulle ringa hem också, men det glömde jag. Ida sa jag skulle.. så då gör jag, så fort jag kommer ihåg på nån vettig tid på dygnet.



Den handlar om rötter, varifrån man kommer och vart man är på väg. Att höra hemma nånstans. Att höra hemma är att ha en historia. Alla har en historia, dom flesta vill veta den, varifrån man kommer, vad som är ens hem. Vad som gjorde att man står där man står nu. Att man har det som man har det och hur det blev så. Det finns mycket man inte kan ändra på med sitt liv, endel saker bara är så därför att bakgrunden tll ens liv, föräldrar, kultur, hem, uppväxt är så. Men kanske om man känner till alla varför man  undrar över, så är det lättare att kunna välja själv. Jag tror att alla behöver ett hem, en grund, behöver ha nånstans att höra hemma. Nånstans dit man hör.

Trappor, skola, grafik

Det var tungt, det var jobbigt, det var hemskt, men det gick.
Jag har inte fått gjort mera än en skiss idag. Men bara att vara i skolan var tillräckligt.
Det går, det är inte jättejobbigt, men det tar en stund före jag blir van, igen.
Jag orkar bättre, jag är inte alls trött, det är inte det. Bara rädd, bara orolig. Men jag skall försöka, hittils går det bra :)

Vi har grafik. Vi skall göra seriografi (hette det va?) men först flerfärgstryck. Det är nog rätt så svårt. Bara att få plattorna lika stora är svårt. Men det blir säkert bra.

Kallt är det, jag kommer frysa ihjäl. Jag har inte packat upp mina saker ännu. Det var så kallt igår kväll då jag kom hem att jag bara satt under täcket och värmde mig. Sen steg jag upp och byggde pussel. Jag har fått lejomjukisdjur :) till födelseda,imorgon fyller vissa år, skall ha fest på lördag.. jag har inte firat min födelsedag på ganska länge, inte så mycket. Blir väl inte så mycket nu heller, men jag skall göra tårta. Havregräddtårta.. Har inte bjudit så många ännu då, men... det har inte varit så många i skolan idag,  som jag har sett iallafall.

Ha det bra!


Filosofihumör...

Nytt år...

Hon undrar ibland vad som gör allting svart
Det som var så ljust, ibland är det bara mörkt
Små ting kan göra det vita svart
Ännu mindre ting kan göra det svarta vitt igen
Nu är det ljust
Nu är hon bara glad
För hon tycker om at bygga pussel
För hon tycker om att se på film
Så mycket att hon inte ens visste om det själv
Men hon vet hur det kan bli

Därför sitter hon och ser på
Försiktigt
Väntar
Vill inte såra nån
Vill inte bli sårad
Vet att det kan vara oundvikligt ibland

Hon vill försöka
Vill vara glad
Vill sitta i soffan, bara vara glad
och äta nötter

hej,
hur är det?
är det jobbigt?

nä, det är det inte
det är inte det
det har inte kännts så bra på länge

jag skulle vilja berätta en sak
som jag tror att du inte vet
som jag tänkte på
som jag önskar att du visste
sen då du vaknar
då skall jag berätta
sen då jag får

men inte ännu
väntar
försiktigt
hoppas att jag kommer att få berätta en dag

...Gott nytt år

skrotten.blogg.se/bilder

RSS 2.0